Duik Opfris Training  (Waarom ik?)              

 Vorige pagina

 

 

U heeft ooit een duikbrevet (in het buitenland) gehaald en u gaat over een tijdje naar een (tropische) bestemming, waar u naar alle waarschijnlijkheid wel weer zult willen gaan duiken. 

 

Maar. . . . . . u bent die vaardigheden van destijds al weer behoorlijk vergeten, want u heeft sinds het behalen van uw brevet (bijna) niet meer gedoken. Nu wilt u als duiker natuurlijk toch beslagen ten ijs komen en niet staan te stuntelen aan die mooie waterkant! 

Dan bent u bij ons aan het goede adres! Want wij zijn de duikvereniging, die uw geheugen in korte tijd weer opfrist door middel van herhaling en training. Hoe gaat dat in zijn werk? 

U laat ons weten via e-mail (zie ook onderaan deze pagina) dat u deze training wilt volgen. Wilt u daarbij duidelijk uw naam en telefoonnummer opgeven? Een korte beschrijving van uw duikervaring is daarbij erg welkom.

Wij nemen dan contact met u op en spreken een datum af. Dat is altijd op een maandagavond van 22.00 uur tot 23.00 uur. Met uitzondering van de eerste avond: dan verwachten wij u om 21.30 uur. U komt dan naar het zwembad met uw zwemkleding, een handdoek en als u die heeft uw eigen (perslucht) duikuitrusting. Wij spijkeren uw destijds aangeleerde vaardigheden in ongeveer drie lessen van een uur weer helemaal bij.  

Omdat wij een vereniging zijn, zijn onze onkosten laag (maar we hebben ze wel!) Daarom kunnen wij u de gehele training (inclusief gebruik van ons materiaal) aanbieden voor de prijs van € 15,-   Wilt u dit contant voldoen op de eerste avond? Wij hebben geen pinautomaat of iets dergelijks. 

Onze trainers en duikers hebben hun opleiding allemaal genoten bij de Nederlandse Onderwatersport Bond: de enige door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen erkende Nederlandse instelling tot het opleiden van sportduikers en -instructeurs. 

Uitgangspunt is, dat u een duikbrevet heeft. U zult worden begeleid door één van onze trainers of een duiker, die zeer veel buitenland ervaring heeft.  

Wat heeft u verder nog nodig? U dient in het bezit te zijn van een verklaring van een arts, waaruit blijkt, dat u medisch volledig en zonder beperkingen geschikt bent tot het beoefenen van de duiksport. U dient deze verklaring en uw brevet in ieder geval op de eerste avond mee te nemen. Voor uw gemak en voor het gemak van uw arts vindt u hier de verklaring, die u vooraf zelf moet invullen en aan uw arts moet overhandigen, en hier het formulier wat de arts verder moet invullen en ook in zijn administratie moet bewaren.

En dan gaan we van START !!! 

 

Kort overzicht van de activiteiten: 

eerste avond 

- veilig met het materiaal omgaan

- hoeveel lood heeft u nodig

- waar moet u in het buitenland op letten

- opbouwen persluchtset

- oren en duikbril compenseren

- eigen ademautomaat weer terugvinden

- duikbril leegblazen

- gebruik alternatieve luchtvoorziening (octopus)

- persluchtapparatuur weer netjes afbouwen en opbergen

 

tweede avond 

- op verschillende manieren te water

- zweven (trimmen) onder water

- opstijgen op het vest

- alle op de eerste avond herhaalde vaardigheden komen weer aan de orde

 

derde avond 

- herhalen wat we de voorgaande avonden hebben gedaan

- alleen gaat vanavond het initiatief van u uit

- als er tijd over is, kunt u aangeven of u interesse heeft om wat meer te weten te komen

  over het snorkelen of andere vaardigheden, die met duiken te maken hebben

 

Een vierde  en/of vijfde avond  kan worden ingelast, indien het herhalen van de vaardigheden meer tijd vergt. Want het gaat erom, dat u en onze clubleden er plezier aan beleven.

 

Hoe gaat u nu te werk? 

- vul het contactformulier in en verstuur dat

- wij nemen dan contact met u op voor het maken van een afspraak voor de eerste datum 

- druk het aanmeldingsformulier en de vrijwaringsverklaring af

- vul ze allebei in en neem ze mee bij de eerste afspraak 

- druk ook de 1-e Opfrisser af en neem die mee naar de eerste afspraak.

Dan bent u al een beetje voorbereid.

 

Attentie: 

- Neemt u bij de eerste afspraak ook uw logboek en/of medische verklaring mee?

  Deze zijn absoluut noodzakelijk! Zonder medische verklaring van geschiktheid

  voor de duiksport en uw brevet kunnen wij helaas het water niet in!