De vereniging

 Vorige pagina

Duikteam Amphora heeft met haar meer dan 25-jarig bestaan een rijke ervaring en kennis van de wereld onderwater. Door ons team wordt in wisselende samenstelling menig duikstek in Nederland en ver daar buiten bezocht om de enorme variatie in onderwaterleven te bewonderen. Daarbij staat niet alleen het duiken centraal, maar genieten wij ook volop van het leven bovenwater.

Onderwater gaan we op ontdekking. Wat we tegen komen, leggen we graag met onze camera’s vast. De één met een eenvoudig toestel voor een leuke herinnering voor bovenwater. De ander met een wat meer professionele uitrusting; hij of zij duikt rustig met de groep mee om te vinden, wat er niet gemist mag worden.

We zijn er trots op, dat één van onze leden zich een jaar lang “Nederlands kampioen onderwater fotografie” heeft mogen noemen. Daar kunnen wij veel van leren en hij deelt zijn kennis graag.

Bovenwater wordt de inwendige mens goed verzorgd of een avontuurlijk reisje gemaakt naar een nog te ontdekken attractie. Van onze spannende verhalen doen we verslag voor en na onze wekelijkse oefeningen en trainingen in het zwembad, of tijdens een heerlijke barbecue.

We zijn een kleine club en verwelkomen graag nieuwe leden! Wij organiseren jaarlijks ons weekend of een midweek in Zeeland, een barbecue aan het eind van het seizoen, ijsduiken, nachtduiken, excursies en -als het even kan- om de week de clubduik.

Iedere maandagavond komen we bij elkaar in de Meerkamp te Amstelveen, waar we van 10 tot 11 trainen in het zwembad. Daar wordt ook aan onze conditie gewerkt. Of we zwemmen en snorkelen ter ontspanning onze baantjes.

 

Wereldwijd erkend

Duiken is niet moeilijk, maar om veilig te kunnen duiken zijn er een paar dingen, die je moet weten en kunnen. Duikteam Amphora is nog steeds aangesloten bij de NOB, die in de afgelopen jaren helaas steeds commerciëler is geworden.

De NOB is aangesloten bij de CMAS, een wereldduik federatie. Daarom zijn de door ons in het verleden uitgereikte brevetten wereldwijd erkend. Heb je al een brevet van een andere duikorganisatie? Klik dan hier om te zien op welk niveau je bij de NOB wordt ingeschaald.

 

Kosten

De kosten voor het lidmaatschap bij Duikteam Amphora bedragen ± € 36,- per kwartaal. De jaarlijks terugkomende kosten zijn ongeveer € 40,00 lidmaatschap NOB met WA verzekering en vanaf circa € 40,- voor de medische keuring. Van de NOB krijg je maandelijks het magazine Onderwatersport in de bus. Om te mogen duiken bij Zandeiland 4 te Vinkeveen is een duikvergunning verplicht. Een volledig kostenoverzicht download je hier.

 

Medisch

Als je besluit om lid te worden, dien je in het bezit te zijn van een verklaring van een arts, waaruit blijkt, dat je medisch volledig en zonder beperkingen geschikt bent tot het beoefenen van de duiksport. Voor jouw gemak en voor het gemak van uw arts vindt je hier de verklaring, die je vooraf zelf moet invullen en aan je arts moet overhandigen, en hier het formulier wat de arts verder moet invullen en ook in zijn administratie moet bewaren.

 

Duiken en ARBO

Download hier onze meest recente Risico Inventarisatie en Evaluatie (RInE)

 

Proberen

Wil je een serieuze poging wagen? Je bent welkom voor een kennismaking. De kennismaking bestaat uit twee bezoeken in het zwembad. Download en lees deze simpele instructies voor je eigen veiligheid. Als de eerste kennismaking bevalt, gaan we de week daarop eens kijken of je het nog steeds leuk vindt. Na de kennismaking is de keus aan jou: Lid worden of niet. Wel even bellen voor een afspraak en zwemkleding en een handdoek meenemen. En klik nog even op deze link voor een opfrisser van de handsignalen.
 

Meer weten?

Neem dan contact op met de secretaris van Duikteam Amphora.

Henk Smits
P N Quarles v Uffordln 43
2042 PP Zandvoort
Tel. 023-5766597
 

of stuur een e-mail